Leerlingen

SG Reigersbos, nu ook op Facebook!


Decanaat
Via deze link kun je naar onze decanaatwebsite met veel informatie over studeren. Kijk er regelmatig even naar! >>>


Folder over pesten
Gepest worden wil niemand. SGR heeft een actief beleid om pesten zo veel mogelijk te stoppen.
Meer informatie hierover vind je in de bijgaande folder 'Zo pak je het aan': 
>>>


Scholierenverkiezingen Gemeenteraad

Scholierenverkiezingen gemeenteraad
Op 19 maart a.s. zijn er weer lokale verkiezingen en SGR brengt dit feest van de democratie onder de aandacht d.m.v. van scholierenverkiezingen.
Op 17 en 18 maart mogen daarom alle 3e, 4e, 5e en 6e klassen hun stem uitbrengen op een van de partijen die meedoen met de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen.
De uitslag van scholen zal op dinsdag 18 maart omstreeks 17:00 uur worden bekendgemaakt. Daarnaast wordt de
uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl


SGR Movie House - Meld je nu aan!

Verleden schooljaar zijn we begonnen met het ‘SGR Movie House’. De bedoeling was en is om daarmee een buitenschoolse filmactiviteit te hebben zoals SGR ook een leesclub kent. In het SGR Movie House willen we films en documentaires laten zien en bespreken, die je niet zo gauw in de grote bioscopen ziet maar meer in de filmhuizen.

Voor het eerst in het bestaan van het SGR Movie House zijn wij 21 maart jl. met 22 leden van de filmclub buiten school in de bioscoop Kriterion (in de Roeterstraat) naar een film gaan kijken in het filmfestival van ‘Movies that Matter’. Movies that Matter selecteert films die over mensenrechten gaan en is onderdeel van Amnesty International (AI). AI is een organisatie die overal ter wereld opkomt voor mensen die slecht behandeld worden vanwege hun geloof, politieke opvatting, geaardheid of simpel omdat ze vrouw zijn.

Meer weten of aanmelden voor SGR Movie House? Kijk hier >>>

 

 


 

 

 

SlimDirect: Voordelige software voor thuisgebruik!
Slim?      Veel geld betalen voor officiële software hoeft niet meer. Elke medewerker en student kan nu officiële software voor heel lage prijzen bestellen bij SlimDirect.nl.

SlimDirect heeft producten van meer dan 70* grote en belangrijke softwareleveranciers in haar portfolio. Dit portfolio omvat veel software, zoals verschillende besturingssystemen en netwerksoftware, maar ook virus-beveiliging, firewalls en back-up software. Daarnaast zitten er internet-tools, dtp, grafische en cadcam programma’s in het assortiment. Enkele namen van aangeboden softwareleveranciers zijn Microsoft, Novell, Adobe/Macromedia, McAfee, Autodesk en Symantec. De kortingen ten opzichte van de winkelprijs lopen op tot wel 90%!

Ook heeft SlimDirect haar eigen Bookshop. Direct op de website bij de artikelinformatie staat een lijst met aanverwante boeken. Deze boeken kunnen direct worden besteld. Voor alle Slim klanten gelden aantrekkelijke kortingen (tot wel 30%) op het gehele assortiment.

In 3 stappen naar Slim?
1. Surf naar www.slim.nl.
2. Klik op de knop ‘Naar binnen als medewerker’ of ‘Naar binnen als student’.
3. Log in met uw school e-mailadres en maak een keuze uit het softwareaanbod. Let de eerste keer goed op de aanwijzingen die u krijgt om een wachtwoord te krijgen.

Entree-gebruikers hebben een eigen toegangsknop op de SlimDirect inlogpagina. Door op deze knop te klikken krijgen gebruikers het normale Entree inlogscherm. Na het inloggen verschijnt direct de startpagina van de SlimDirect webwinkel. Nadat een bestelling is geplaatst zorgt SlimDirect er voor dat alle bestelde cd-rom’s, dvd’s, downloads, activatiecodes en boeken binnen 24 uur (veelal op uw thuisadres) worden geleverd.

Voor meer informatie: www.slimdirect.nl.
*Afhankelijk van de overeenkomst tussen de Onderwijsinstelling en SLBdiensten.


META – Magister app voor leerlingen, nu gratis!

Afgelopen schooljaar is Meta, dé Magister app voor leerlingen, door veel scholen en leerlingen in gebruik genomen. Deze app geeft de leerling met een iOS of Android smartphone toegang tot Magister data, mits deze informatie in Magister door de school is vrijgegeven. Indien dit het geval is, heeft de leerling altijd en overal toegang tot zijn/haar informatie in Magister zoals agenda, cijfers, huiswerk, berichten en aan- & afwezigheid.

Download de app nu, zodat je Magister altijd bij de hand hebt!
De Meta-app is vanaf heden gratis te verkrijgen voor Android en iOS smartphones. De app heet META 11-12. Eind september zal er een nieuwe versie uitkomen, dus houd dat in de gaten.


MR SG Reigersbos heeft een nieuwe ouder- en leerling-geleding

De MR bestaat uit ouders (3 leden), leerlingen (3 leden) en personeelsleden (6 leden). Gezamenlijk oefenen zij de medezeggenschap uit in de school. De zittingsduur van de leden is 2 jaar, waarna nieuwe kandidaatstellingen volgen en nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Voor de oudergeleding  en leerling-geleding liep de zittingstermijn in maart van dit jaar af.

 

Oudergeleding

Voor de oudergeleding hebben er in april kandidaatstellingen en verkiezingen plaats gevonden.

Er zijn 6 ouders die zich kandidaat gesteld hebben.  Van de in totaal 40 ingeleverde stembiljetten,  zijn de meeste stemmen naar de onderstaande ouders uit gegaan:

 

·         Mw E. Bokian, ouder van een leerling uit 1K

·         Mw. L.J.  Banel, ouder van een leering uit 1K

·         Mw L.M.  Nieuwendam  - Slager, ouder van een leerling uit M3D

 

De overige 3 ouders die niet zijn gekozen, blijven op de reservelijst staan en zullen benaderd worden als een van de ouders besluit om te stoppen met de MR werkzaamheden.

 

Leerling-geleding

Voor de leerling-geleding zijn er geen verkiezingen nodig geweest. De volgende drie leerlingen hebben zich bereid verklaard om zitting te nemen in de leerling-geleding van de MR:

 

·         Basim Guerdoui uit TTO3

·         Sanpha Koroma uit A5A

·         Esprenza de Graav uit M3B

 

Wij zijn verheugd dat er  zowel ouders als leerlingen bereid zijn om deel uit te maken van onze MR en wensen iedereen heel veel succes toe.